شصتمین کنگره علمی و نمایشگاه مجازی جامعه دندان پزشکی ایران (EXCIDA2020 اکسیدا ۲۰۲۰)
بعلت بروز و شیوع بیماری کرونا، برگزاری شصتمین کنگره جامعه دندانپزشکی ایران (اکسیدا ۲۰۲۰)، که قرار بود در اواخر فروردین ماه سال 1399 برگزار گردد، به تعویق افتاد.
با توجه به پیش بینی ها در مورد ادامه شیوع این بیماری ،برگزاری این کنگره و نمایشگاه بصورت حضوری در سال جاری امکان پذیر نیست.
هییت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران و شورای برگزاری اکسیدا٢٠٢٠ تصمیم گرفت تا این کنگره و نمایشگاه را بصورت مجازی برگزار نماید. و مطمئن هستیم با استقبال پرشور شما عزیزان این کنگره و نمایشگاه مجازی نقطه عطفی در برگزاری این گونه همایشها در کشور خواهد بود.
بدینوسیله، به اطلاع اعضای محترم جامعه دندان پزشکی ایران می رساند، تاریخ برگزاری این کنگره 13 لغایت 16 آبانماه١٣٩٩ (سخنرانی های علمی) و 22 و 23 آبان ماه در قالب یک سمپوزیوم (کارگاه های عملی) خواهد بود.
همچنین از روز 13 لغایت 23 آبان ماه نمایشگاه مجازی به مدت 10 روز برگزار می گردد).
این کنگره با حداکثر امتیاز بازآموزی برگزار میشود.
🔷 مبلغ ثبت نام:
-اعضای جامعه دندانپزشکی ایران ۴٠٠ هزار تومان
-سایر همکاران ۵٠٠هزار تومان
– تکنسینها و بهداشتکاران ٢٠٠هزارتومان
– دانشجویان دندانپزشکی و علوم وابسته رایگان
خواهشمند است جهت ثبت نام از لینک زیر استفاده فرمایید.
http://www.ida-dent.org/p/excidaregisterdentists.aspx
فهرست مطالب
وب سایت کنگره جامعه دندانپزشکی ایران (اکسیدا 2020)
متقاضیان ثبت نام می توانند با مراجعه به سایت کنگره به نشانی http://www.excida.org/ نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند.
ثبت نام و عضویت از طریق وب سایت جامعه دندانپزشکی ایران
لینک عضویت و ثبت نام کنگره همزمان
لینک ثبت نام کنگره ( غیر عضو )
لینک عضویت و ثبت نام کنگره تکنسین پروتز دندان
لینک عضویت و ثبت نام کنگره بهداشتکار دهان و دندان
لینک
لازم به ذکر است همکارانی که در سال 1398 نسبت به ثبت نام در اکسیدا 2020 اقدام نموده اند نیاز به ثبت نام مجدد ندارند.
رییس اکسیدا ٢٠٢٠:
دکتر محمد بیات
رییس هیات مدیره:
دکتر علی تاجرنیا
گزارشی از رونمایی پوستر اکسیدا۲۰۲۰
تغییر الگو در دندانپزشکی مدرن، شعار شصتمین کنگره جامعه دندانپزشکی ایران
آیین رونمایی از پوستر اکسیدا ۲۰۲۰ به همراه نشست داوری مقالات، ۲۳ آبان ۹۸ با حضور اساتید انجمنهای تخصصی دندانپزشکی و هیات مدیره جامعه دندانپزشکی ایران در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.
ر ابتدای مراسم، دکتر علی تاجرنیا، رئیس هیات مدیره جامعه دندانپزشکی ایران در سخنرانی خود گفت: «جامعه سال آینده شصتمین کنگره خود را برگزار میکند و بدیهی است برگزاری منظم این رویداد علمی، نتیجه زحمات ۲۲ هیات مدیره پیشین آن است. به شخصه به غیر از fdi نهاد دندانپزشکی دیگری در منطقه و حتی اروپا ندیدهام که شصت کنگره سالیانه متوالی برگزار کرده باشد و این مایه خوشوقتی بنده است.»
وی افزود: «اکسیدا ۲۰۲۰ به تناسب ابعاد وسیع نمایشگاه و سخنرانیهای علمی در سالن اجلاس سران و محل نمایشگاههای بینالمللی برگزار میشود و در نشست امروز که اولین جلسه هماهنگی این رویداد علمی است، نمایندگان انجمنهای تخصصی به بررسی مقالات میپردازند.»
پرداختن به سلامت عمومی در کنار سخنرانیهای دندانپزشکی
در ادامه، دکتر محمد بیات، رئیس اکسیدا ۲۰۲۰ درباره عنوان این کنگره گفت: «Paradigm Shift in Modern Dentistry نامی است که برای اکسیدا ۲۰۲۰ انتخاب شده و دلیل آن ورود تکنولوژیهای جدید به سه حوزه آموزش، درمان و سلامت و به دنبال آن، ایجاد تحولی بزرگ در دندانپزشکی است.»
وی افزود: «موضوع دیگری که سعی داریم آن را در کنار برنامههای مهارت محور بگنجانیم، پرداختن به بحث سلامت عمومی جامعه است. شاید بتوان به این وسیله مانند تعدادی دیگر از کشورها در راستای کاهش بار بیماریها و متعاقب آن کم کردن هزینهها، رویکرد اجتماعیتری به این رویداد بزرگ دندانپزشکی کشور اضافه کرد.»
سومین کنگره دندانپزشکی کشور که بینالمللی شد
در ادامه دکتر کاوه سیدان، دبیر علمی اکسیدا ۲۰۲۰ در سخنان خود خاطرنشان کرد: «جامعه دندانپزشکی ایران برای سومین بار پس از دو کنگره اکسیدا ۵۶ و ۵۷، کنگره خود را بهعنوان یک رویداد بینالمللی در وزارت بهداشت ثبت کرده است.»
وی در توضیح پیام تصویر پوستر این کنگره گفت: «قاصدکی که تصویر آن روی پوستر وجود دارد، نمادی از باورهای قدیمی درباره پیامآوری است که نیمه دیگر آن به شکل انتقال اطلاعات بهصورت دیجیتال تصویرسازی شده است که این خود نشان از تغییرات قابل توجه دارد.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «دریافت مقالات کنگره از اواخر تیرماه ۹۸ آغاز و مجموعاً ۳۶۸ از طرف همکاران دندانپزشک، ۳۸ مقاله از طرف دانشجویان و ۷۱ پوستر دریافت شد که از بین آنها ۱۰ مقاله مربوط به تخصص آسیبشناسی فک و صورت، ۲۴ مقاله مربوط به ارتودنسی، ۲۲ مقاله مربوط به اندو، ۲۱ مقاله مربوط به ایمپلنت، ۱۴ مقاله مربوط به بیماریهای دهان، ۴۵ مقاله مربوط به پروتز، ۱۲ مقاله مربوطه به پریو، ۲۳ مقاله مربوط به ترمیمی، ۱۵ مقاله مربوط به جامعه نگر، ۸ مقاله مربوط به جراحی فک و صورت، ۱۱ مقاله مربوط به رادیولوژی دهان، فک و صورت، ۹ مقاله مربوط به مواد دندانی و ۱۲ مقاله مربوط به تخصص کودکان است.»
شصتمین کنگره جامع دندانپزشکی ایران تحت عنوان اکسیدا ۲۰۲۰، برای جلوگیری از تداخل با ماه مبارک رمضان اواخر فروردین ۹۹ برگزار میشود.
پوستر شصتمین کنگره جامعه دندانپزشکی ایران- اکسیدا۲۰۲۰
اکسیدا چیست؟
کلمه اکسیدا EXCIDA که مخفف عبارت Exhibition and Congress of Iranian Dental Association است به عنوان برند کنگره علمی و نمایشگاه سالیانه انجمن دندانپزشکی ایران معرفی شده است.
پس از برگزاری پنجاه و پنجمین کنگره سالیانه توسط انجمن (جامعه) دندانپزشکی ایران، از سال ۹۵، کنگره با عبارت اکسیدا (EXCIDA) شناخته میشود.
اما چرا اکسیدا؟ پاسخ این سوال را در یادداشت کوتاه دکتر علی تاجرنیا، رییس کنگره ۵۶ بخوانید:
کنگرههای دندانپزشکی ایران که در بهار هرسال برگزار میشود به لحاظ تعداد شرکتکننده، در سطح کشور و منطقه بینظیر است و هرسال بالغبر ۸ هزار نفر از دندانپزشکان در این کنگره شرکت میکنند، اما متأسفانه معرفی در خور شایانی از این کنگره در سطح منطقه صورت نگرفته است.
در این خصوص دو موضوع را در کنگره 56 مدنظر قرار دادیم. نخست همراه کردن این کنگره با بزرگترین نهاد بین المللی این حوزه یعنی FDI و دوم برند سازی برای آن است. برنامهای که در این روز انجمن دندانپزشکی ایران برگزار میکند، مراسم رونمایی از لوگو و پوستر کنگره است که در جهت مطرح کردن هرچه بیشتر کنگره و تقویت آن انجام میشود. این برنامه با حضور دندانپزشکان، متخصصان و پیشکسوتان حوزه دندانپزشکی برگزار میشود. در سطح دنیا مرسوم است که کنگره علمی یا نمایشگاههای بزرگ را با یک اسم اختصاری نام میبرند و این باعث میشود که این نام بر سر زبانها بیافتد.
ما نیز به این نتیجه رسیدیم که این اقدام را در خصوص کنگره بین المللی دندانپزشکی ایران نیز انجام دهیم. به عنوان مثال کنگره سالانه امارات با عنوان «ادک» معروف است و همه این کنگره را به عنوان یک برند میشناسند یا «آی. دی. اس» که به عنوان برندی برای همایشهای دوسالانه دندانپزشکی در آلمان شناخته میشود. از میان نامهای انتخاب شده مختلف، جمع بندی نهایی ما به نام «اکسیدا» رسید که مخفف عبارت انگلیسی «کنگره علمی و نمایشگاه انجمن دندانپزشکی ایران» است.
سعی ما این است که به مرور زمان این لوگو را برند کنیم و مهمتر از آن این است که بتوانیم حضور قویای در سطح منطقه داشته باشیم. واقعیتی که وجود دارد این است که سطح دندانپزشکی ایران هم به لحاظ دانش دندانپزشکی و هم ارائه خدمات، در سطح منطقه بینظیر است.
به طور قطع ما نه تنها از سطح منطقه فراتر هستیم، بلکه در کنار کشورهای پیشرفته در این حوزه از لحاظ تولید و توزیع علم و هم به لحاظ خدمات دندانپزشکی قرار داریم، ولی متأسفانه انچنان که باید معرفی مناسبی از این کنگره صورت نگرفته است. تمام تلاش ما نیز در این مراسم این است که بتوانیم معرفی مناسبی از کنگره انجمن دندانپزشکی ایران در میان کشورهای منطقه و جهان داشته باشیم. در کنگره جهانی دندانپزشکی که مهرماه امسال در تایلند برگزار میشود، حضور قوی و مناسبی خواهیم داشت. با توجه به حضور قوی کنگره انجمن دندانپزشکی در میان کنگرههای برگزار شده در سطح منطقه، آنچنان که باید این کنگره در سطح جهانی مطرح نشده است. در طول سال نزدیک به ۲۰ کنگره در حوزههای مختلف دندانپزشکی برگزار میشود، اما کنگره اردیبهشت ماه، متعلق به جامعه مادر است و همه دندانپزشکان عمومی و متخصص در آن می توانند شرکت میکنند.
موردی که به نظر من باعث شده است برند سازی این کنگره و معروف شدن آن، آنچنان که باید صورت نگرفته این است که بخشی از آن خارج از اراده جامعه دندانپزشکی ایران است و آن مسائل اجتماعی و سیاسی ما با جهان و نوع نگاهی که متأسفانه شکل گرفته است. این موضوع بایستی اصلاح شود، موضوع دیگر توان ما در تولید مقالات علمی و دانشگاهی در زمینه دندانپزشکی است.
بخشی دیگر از این تلاش به دانشگاهها و دانشکدههای دندانپزشکی بر میگردد که بر عهده دولت است. نقش جامعه بیشتر تقویت علمی بعد از فارغ التحصیلی و همچنین تقویت توانمندیهای عملی افراد است. از آنجایی که سیستم آموزشی ما در این زمینه، نزدیک به سیستم آموزشی کشورهای پیشرفته است، طبیعتاً خروجی آن نیز خروجی معتبری است، اما مشکلاتی از جمله زبان باعث شده است، بسیاری از مقالات برجسته ما به دست صاحب نظران جهانی این حوزه نرسد.
عمدهترین مسئله در این زمینه این است که ما به عنوان جامعه دندانپزشکی، زیرساختهای لازم را در این زمینه فراهم نکردهایم. به عنوان مثال عمده سخنرانیهای ما به زبان فارسی بوده و باعث شده است که یک فرد خارجی نتواند از بسیاری از این سخنرانیها استفاده کند یا اینکه تبلیغات ما در سایتها و مراکز معتبر بین المللی، تبلیغاتی قوی نبوده است. تلاش ما این بوده که با رفع این نواقص شرایطی را ایجاد کنیم که به امید خدا این برندسازی صورت بگیرد.
نشست داوری مقالات شصتمین کنگره جامعه دندانپزشکی ایران (اکسیدا 2020)
نشست داوری مقالات شصتمین کنگره جامعه دندانپزشکی ایران (اکسیدا 2020) در تاریخ 23 آبان 1398 در سالن همایش های برج میلاد تهران با حضور اساتید برگزار شد.