اخبار دندانپزشکی و پزشکی

کاشت دندان فوری مناسب همه نیست/فریب تبلیغات مجازی را نخورید

کاشت دندان فوری مناسب همه نیست/فریب تبلیغات مجازی را نخورید
[ad_1]

سلمان ابوالفضلی جراح دندانپزشک و متخصص ایمپلنت، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: این روزها تبلیغات گسترده ای در خصوص کاشت دندان فوری در شبکه های مجازی می شود و افراد را بدون در نظر گرفتن سلامت دهان و لثه، تشویق به این شیوه درمانی می کنند، درحالی که کاشت دندان فوری شرایط خاصی دارد که پیش از آن باید مورد توجه قرار گیرد چرا که در غیر این صورت ضریب افتادن ایمپلنت بالا می رود.

وی تصریح کرد: کاشت دندان در یک جلسه موضوع جذابی برای همه افرادی است که از نداشتن دندان رنج می برند و مایلند روند درمان سریع و کم دردی داشته باشند، به همین خاطر اغلب بیماران همواره تاکید دارند تا از ایمپلنت فوری برای کاشت دندان استفاده کنند ولی تمایل بیمار تنها دلیل انجام این فرایند نیست بلکه داوطلب باید شرایط این نوع درمان را نیز داشته باشد.

ابوالفضلی با بیان اینکه بررسی تراکم و ابعاد استخوان فک از مهم ترین عوامل اجرای ایمپلنت فوری است، افزود: ابعاد استخوان فک در ناحیه کاشت ایمپلنت باید به حدی باشد که پایه تیتانیومی بتواند در آن استقرار پیدا کند این درحالی است که اگر کافی نباشد پیش از کاشت دندان فوری باید عمل پیوند استخوان انجام شود.

این جراح لثه ادامه داد: ایمپلنت فوری به افرادی که دچار دندان قروچه، ساییدن دندان و یا سیگاری هستند توصیه نمی شود.

این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت، با اشاره به اینکه ایمپلنت در فک بالا از حساسیت بیشتری نسبت به فکر پایین برخوردار است، افزود: درمان، تجارت نیست و نباید بدون بررسی و تنها به دلیل سرعت در کاشت دندان روند درمانی را ناقص و با ریسک انجام داد به طور کلی استخوان فک بالا نسبت به فک پایین تراکم کمتری دارد، احتمال سوراخ شدن سینوس از یک سو و احتمال استخوان های متخلخل در این ناحیه باعث می شود تا پیش از درمان میزان تراکم استخوان مورد بررسی قرار گیرد البته تمام اینها احتمالات کلی است و نسبت به شرایط اصلی بیمار تغییر می کند. به همین علت انجام ارزیابی های رادیولوژی و کلینیکی مختلف پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت فوری بسیار مهم است.

وی تاکید کرد: افرادی که از تراکم استخوانی یا ابعاد مناسبی نیز برخوردار نیستند، می توانند اقدام به کاشت دندان کنند ولی باید به طور همزمان پیوند استخوان نیز انجام دهند. در واقع پیوند استخوان زمانی انجام می گیرد که حجم استخوان فک برای کاشت ایمپلنت کافی نباشد در چنین شرایطی عمل پیوند استخوان با هدف پایداری مکانیکی اولیه پایه انجام نمی‌شود و فقط به منظور افزایش ارتفاع استخوان حمایت کننده انجام می گیرد.

این متخصص ایمپلنت ابراز داشت: هرچند کاشت فوری در زمان بسیار کوتاهی طی یک روز انجام می گیرد اما شرایط جسمی بیمار به منظور انجام موفقیت ‌آمیز ایمپلنت یک روزه از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید به تبلیغات هیجان انگیز و اغراق شده فضای مجازی توجه چندانی کرد.

ابوالفضلی خاطرنشان کرد: در روش های کاشت ایمپلنت سنتی دوره بهبود پس از کاشت پایه و پیش از نصب تاج دندان زمان بر است  و ممکن است این فرایند ۳ ماه تا یکسال به طول بیانجامد در صورتی که فرایند ایمپلنت یک روزه روشی کاملا خاص و کاربردی است که با استفاده از آن جای خالی دندان در یک روز توسط پایه ایمپلنت و تاج دندانی پر می شود، البته به شرط سالم بودن فک، سلامت دهان و بهداشت فردی.

[ad_2]
منبع

دیدگاهتان را بنویسید